
_PNG.png)
100% NÖJD KUND GARANTI
FÖRSÄLJNING UTRUSTNING - LEKTIONER UTBILDNING - VERKSTAD REPARATIONER - SKAFT & GREPPBYTEN - SVING OCH UTRUSTNINGS ANALYS
CUSTOM FITTING - individanpassad utrustning
Något man hör ofta! ”Skräddarsydda golfklubbor är bara till för proffs”
â
Nä! Sanningen är exakt den motsatta, tänk så här i stället pron eller den riktigt duktiga spelaren kan slå bollen bra med i princip vilken klubba som helst, men det kan inte handicapspelaren, Det betyder att handicapspelaren har STÖRRE nytta av individanpassade golfklubbor!
â
Handicapspelaren behöver anpassad utrustning för att minimera de brister och maximera dess styrkor han eller hon har i svingen! Vi säger inte att vi kommer göra Er till proffs men vi gör att du kan ha EN sving och 14 klubbor inte 14 svingar och 144 böner.
Alla golfare är inte likadana! Under en runda på golfbanan inser man snabbt att deras golfsvingar ser olika ut. Inte ens på proffstouren hittar man två svingar som är likadana. Rent logiskt behöver olika spelare då olika utrustning
â
På en golfklubba finns det många variabler som går att förändra och anpassa; längd, vikt, vinklar, grepp osv. Men det finns också mer osynliga variabler som också påverkar ditt spel
Den erfarne spelaren känner till uttryck som svingvikt, flex, vridstyvhet och spining. Det är inget man måste känna till för att spela bra. Men det blir betydligt lättare att spela bra om dessa variabler är anpassade till ditt spel och till ditt sätt att svinga. Det är just denna anpassning som kallas för ”Custom Fitting”.
Hos de flesta stora klubbtillverkare ”skräddarsyr” man klubbor. Man kan beställa dem förlängda eller med lagom styva skaft. Dessa företag har dock ingen möjlighet att anpassa alla de variabler som går att anpassa.
I en riktig ”custom fitting” är man inte bunden till några speciella märken. Man plockar det klubbhuvud som passar bäst, kombinerar det med det skaft som passar bäst och anpassar alla de variabler som påverkar ditt spel. Det finns dessutom ett stort urval av grepp.
Den stora fördelen är alltså att du får din perfekta kombination av olika delar i klubban perfekt anpassade till dig. Dessutom får du dem monterade av en professionell klubbmakare som förutom ett stort hantverkskunnande har modern mätutrustning till sin hjälp. Kvalitetskontrollen överstiger vida de stora tillverkarna.
â
â
Vi tittar speciellt på dessa parametrar
â
â
Skaft: FLO (Flat Line Ocillation)
Skaftet klubbans viktigaste komponent!
Varje skaft har en stabil bend point. Det är det plan där skaftet flexar symmetriskt och levereras i din riktning du svingar klubban mot bollen.
Detta plan lokaliseras inte på fabrikstillverkade golfklubbor, vilket kan resultera i omväxlande tå- och hälträffar, Endast en klubbmakare kan med säkerhet montera ett skaft så att du träffar sweet spot varje slag.
Lie vinkel:
En lie kontroll skall göras minst 1-2 ggr/säsong. Med klubbans lie menas hur stor vinkeln mellan klubbhuvudet och skaftet är, pekar tån på klubbhuvudet för mycket uppåt vid bollträffen så är klubbans lie för upright och slagen går till vänster för en högerspelare, pekar tån för mycket neråt vid träffen är klubban för flat och bollen går till höger, detta kan åtgärdas med en s.k Lie test.
â
Grepp:
En av de viktigaste faktorerna man kan påverka på sin utrustning är grepptjockleken. Alltför många spelar med en felaktig grepptjocklek, vilket medför att spelet blir lidande. Med ett för smalt grepp känns det som man ska tappa klubban och håller i den alldeles för hårt, ett för smalt grepp kan medföra överaktiva handleder med en för tidig release, vilket resulterar i en pull eller hook.
Med ett för tjockt grepp, då man har ett litet glapp mellan fingrarna och tumkudden medför ett hårdare tag om klubban, men också att handlederna blir blockerade med en slice som följd.
Loft:
Först och främst så ska vi se till att få rätt loft, (gradantal på huvudet)
Ju lägre svinghastighet man har ju högre (starkare) loft ska man ha. Detta för att få bollen att flyga längre. Hög svinghastighet genererar mer spinn vilket bär bollen längre. Det gör att folk med hög svinghastighet bör ha lägre (svagare) loft än en spelare med lägre svinghastighet. Det beror naturligtvis också på hur man kommer "in till" bollen.
En spelare med låg svinghastighet som lutar sig från målet i bollträffen kan slå bollen väldigt högt med en lågt loftad klubba och en spelare med hög svinghastighet kan slå bollen lågt för att han har händerna för långt fram mot målet i bollträffen så man får vara lite objektiv och försöka bilda sig en egen uppfattning men generellt så bör dom flesta spela med högre loft än dom tror.
Öppet/stängt huvud eller ett huvud med offset:
Dessa parametrar påverkar riktningen i sidled och här kan man kompensera för ett felaktigt svingspår eller om man kommer till bollen med ett öppet eller stängt klubbhuvud. Har man en tendens att ofta skruva bollen till höger så kan man välja ett klubbhuvud som är stängt, det bästa botemedlet mot slice är hög offset.

