FÅ FEEDBACK PÅ ALLA DINA SLAG

TrackMan 4 är världens modernaste launchmonitor (bollflykts radar) När vi jobbar med utrustningsanalyser och lektioner använder vi oss av Trackman, den har blivit en del av vår vardag, vi mäter många svingdata, bla, klubb- och bollhastighet, utgångsvinkel, spinntal, smash factor, attack vinkel etc. svingdata som vi behöver för att optimera din utrustning och sving.

trackman 2.png

Vad vi mäter, nyckeltal till bättre slag!

Hovra över boxarna för info.
SpinRate

Spin rate är mängden spinn vi skapar på bollen direkt efter träffen, spinnen har stor inverkan på höjd och längd, vi vill uppnå rätt spinn med olika klubbor, ju lägre loft vi väljer ju mer spinn skapas beroende på klubbhastighet, spinn är viktigt för att få bollen att ”bäras” genom luften.

 

Dynamic Loft

Dynamiskt loft är de faktiska loft vi har på klubban vid träff. Faktorer som attackvinkel, hur skaftet böjer sig, release och huruvida bladet är öppet eller stängt kan alla påverka det dynamiska loftet.

 

Club Path

Svingspår är klubbans väg ”in i bollen”, de flesta golfare relaterar detta till att slå klubban "in-to-out" eller "out-to-in", för att slå ett rakt slag bör värdet vara nära noll (relativt till bladvinkel), klubbans väg in i bollen påverkar bollflykt (draw eller fade).

 

Face Angle

Blad vinkel (eller klubb bladets position) ”öppet” eller ”slutet” vid bollträff, bladvinkeln är den viktigaste faktorn för att bestämma bollens startriktning, bollen kommer att starta mycket nära den riktning som klubb bladet pekar mot vid träff.

För att slå ett rakt slag bör bladets vinkel vara noll relativt till svingspåret.

 

Face Angle.png
Ball Speed

Bollhastighet är bollens hastighet direkt efter träffen, ju högre bollhastighet desto längre slag, Bollhastighet skapas av klubbans hastighet vid träffögonblicket och träffbild, sämre träffbild ex. på tån eller hälen minskar bollhastigheten.

Även om klubbhastighet är nyckeln till potentiellt längd är bollhastigheten största faktorn i hur långt bollen faktiskt flyger.

 

Ball Speed.png
Launch Angle

Launch angle (utgångsvinkel) är den vinkeln som skapas mellan bollen i förhållande till marken i start ögonblicket, utgångsvinkel och boll-hastighet är två viktiga faktorer för att få rätt längd på slaget.

 

Attack Angle

Infallsvinkel är den vinkeln (riktning) som klubbhuvudet har vid bollträff, bollträff från marken (järnklubbor) ska ha en negativ attackvinkel för att skapa "ball first kontakt”, för att maximera längd med Drivern är det viktigt att slå upp bollen (positiv attackvinkel). Driverns loft bör väljas så att det kompletterar golfspelarens infallsvinkel.

 

Club Speed

Klubbhastighet är den hastighet klubbhuvudet har omedelbart före träffen. Högre klubb-hastighet ger mer längd.

ökas hastigheten med 1 mph ger det ca: 2 meter i längd. Det är en hastighetsskillnad på ca: 2-3 mph mellan järnklubborna.

Club Speed.png
Smash Factor

Smash factor avser mängden energi som överförs från klubbhuvudet till golfbollen. Ju högre smash factor desto bättre energiöverföring. Att träffa bollen ”rätt” kan betyda skillnader på upp till 15 meter mellan två golfare även om de har samma klubbhastighet.

 

Carry

Carry är det avstånd som bollen tar genom luften. Skillnader i carry mellan spelare beror på bollhastighet, launch vinkel och spinn dessa måste optimeras för att nå en golfares potentiella längd. LPGA Tour-spelare är några av de bästa i världen för att optimera dessa siffror och få ut det mesta av sin klubbhastighet.

 

Carry-TrackMan.png
trackman Brooks-Koepka-winner-of-the-US-